Zašto baš čokolada domaće izrade?

Radi popularizacije i velike potražnje u Europi, pri proizvodnji čokolade, velike tvrtke počele su davati važnost količini umjesto kvaliteti. Kako bi smanjile troškove, pronašle su kemijske procese kojima se smanjivao udio kakaa, te je takvo patvorenje postalo ozbiljan problem.

Osim toga, kako bi se pokrile velike potrebe europskog tržišta, bilo je potrebno uspostaviti uzgoj kakaa u drugim dijelovima svijeta gdje se u mnogim slučajevima pretvorio u dječje ropstvo.

Kod izrade kvalitetne čokolade malih proizvođača, pazi se na svaki korak u njenom nastajanju, pomno se biraju njeni sastojci, brine se više o kvaliteti nego o količini koja se prodaje i nikada se ne izostavljaju načela etike ni kvalitete radi smanjenja troškova.

Konzumacija čokolade malih proizvođača znači konzumirati čokoladu koja je kvalitetnija i zdravija, pogotovo zato što sadrži visoki postotak kakaa. Konzumacija čokolade malih proizvođača je ujedno i uvažavanje tradicije, davanje podrške malim proizvođačima i poticanje pravednije trgovine.

Pratite naš Facebook profil