Naši proizvođači

Chocolate Maya

Chocolate Maya je 100% meksička obiteljska tvrtka osnovana 2006. koja je fokusirana na socijalne i ambijentalne aspekte proizvodnje. Proizvodi domaću, organsku i vegansku čokoladu, kao i njene derivate.

Njihovi proizvodi rezultat su filozofije tvrtke. Kakao nabavljaju direktno od proizvođača kojima plaćaju pravednu cijenu, što omogućava proizvodnju bez izrabljivanja radnika (FAIR TRADE). Ne sadrži nikakve umjetne sastojke i 100% je organska i pogodna za vegane. To se očituje nedavnim dobivanjem prava da svoje proizvode označavaju sa logom “Bedem Slow Fooda”.

Njihovi proizvodi smatraju se visokokvalitetnima zbog visokog postotka kakaa kojeg sadrže. Njegov udio nije smanjen niti su mu dodani umjetni sastojci. Naime, za izradu svoje čokolade upotrebljavaju cjelovito sjeme kakaa.

Osim toga, svi sastojci su, ne samo uzgojem, već i porijeklom, u potpunosti iz Meksika. Tako možemo probati čokoladu zaslađenu medom od agave ili čokoladu koja sadrži chiu, amarant, kavu i meksičku čili papričicu.

Budući da je većina proizvoda zaslađena prirodnim medom od agave, pogodni su za one koji ne žele konzumirati rafinirani šećer.

Xocolates con Corazón

Xocolates con Corazón je tvrtka koja izrađuje proizvode od 100% meksičkog kakaa, porijeklom iz regije Tabasco.

Njene proizvode izrađuju mali obrtnici čokoladari koji se brinu o njihovoj kvaliteti i okusu.

Proizvodi su ručno rađeni, 100% prirodni, potpuno veganski i bez konzervansa.

Tvrtka ima službeni brend Fride Kahlo, koji simbolizira tradiciju izrade meksičke čokolade i lik poznate meksičke slikarice. Time se proizvodi profiliraju kao odličan predstavnik meksičke čokolade.

"Toliko je sveta čokolada - na koljenima se melje, skupljenih ruku se miješa i pogledom u nebo se pije."

Pratite naš Facebook profil